4.1.09

Kış sorunlarına basit çözümler!

Kış ayları tüm cildimiz açısından çok zararlıdır. Ancak, gözlere soğuk çay poşeti koymak, meyveli dudak kremi kullanmak gibi basit çözümlerle cilt korunabilir..

Kış, ister istemez güzelliğinizden bir şeyler alıp götürür. Dış görünümünüzle ilgili problemler de moralinizi bozuyor olabilir. Ama oturup üzülmek yerine, uzmanların koşullar her ne kadar kötü olursa olsun, seksi görünmeniz için sunduğu basit önerileri uygulayın...

Şişkin gözler ve siyah halkalar Kış aylarında geceleri daha fazla uyursunuz. Yatakta çok fazla zaman geçiriyorsanız, gözlerinizin altında bir sıvı tabakası birikebilir. Bu da şişme ve siyah halkalara neden olabilir.
Güzellik önerisi:
Gözlerinizin altında biriken bu torbaları yok etmenin en hızlı yolu, yatarken başınızın altına bir yastık koyarak sıvının birikmesini önlemektir. Ayrıca sabahları soğuk ve nemli siyah çay poşetlerini göz kapaklarınızın üzerine koymak, torbalara iyi gelebilir. Çayın içindeki tanen maddesi, şişmiş olan damarlarınızı daraltacaktır. Siyah halkalar için de gözlerinizin etrafına mercimek büyüklüğünde noktalar halinde C vitamini içeren bir göz kremi kullanabilirsiniz.Çatlak ve soyulan dudaklar...
İnce çatlaklar dudaklarınızın kurumasına yol açar. Bakteriler bu yarıklardan içeri doğru ilerleyerek, dudakların daha da çatlamasına yol açar.

Güzellik önerisi:
İçeriğinde şeftali veya çilek gibi antioksidanlar bulunan bir dudak kremi uygulayın. Kremin, güneş koruma özelliği olmasına da özen gösterin. Melanin seviyesi fazla olmadığı için, dudaklar, kışın bile güneş ışınlarından kötü etkilenirler. Krem sayesinde, dudaklarınız kuruduğunda onları dilinizle ıslatmak zorunda kalmazsınız.Kuru ve pul pul dökülen cilt...

Sabahları kendinize gelmek için içtiğiniz kahve, havadaki düşük nem oranıyla birleşince, cildinizde su kaybına neden olur.

Güzellik önerisi: Dökülen cildinizi ovalayarak temizlemeyin. Bunun yerine, bakımınızda strik asit içeren kremler kullanın. Böylelikle ölü hücrelerin nazikçe soyulmasını sağlarsınız. Her hava koşulu altında...
Havanın sıcaklığına bağlı olarak cildinize değişik uygulamalarda bulunmalısınız.
35 derece: Ter ve yağ gözeneklerinizi tıkar. Buna engel olmak için benzoil- peroksit içeren bir yüz temizleyicisi kullanın.
18 derece: Güneş koruma faktörlü bir kremle cildinizin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
0 derece: Soğuk hava cildin nemini alır, hassasiyetini artırır. Yoğun nemlendirici bir krem seçin. -18 derece: Cildiniz kurur, kızarır ve sertleşir. Yulaf unu ve aloe veralı nemlendiriciler tahriş olan cildinizi rahatlatır.

Sivilce derdine son
Akne ve sivilce sorunu yaşayanlar için yeni bir çözüm var: Problemli bölgeye, enjeksiyonla yağ ve asit dengeleyici vitamin ve mineral karışımı verilmesi. 8-10 seans yapılan bu uygulama sonrasında kişi; sivilceli görüntüden kurtulup, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip oluyor. Tabii seanslar bittikten sonra birkaç kez koruma tedavisi uygulanması şartıyla...

Vücut bakımının temel kuralları
Vücudumuzu bir bütün olarak düşünmeden her bir noktasına ayrı bakım uygulamalısınız.
Bu yöntemle, bakımlı bir görünüm kazanabilirsiniz. Kıyafetinizdeki dekolte bölgeleriniz veya hamilelik sonrası çatlakları gidermek için önerilen bakım yöntemlerini zamanında uygalayarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Fırça Kullanımı
Fırça kullanmak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Dikkat edilmesi gereken, fırçanın çok sert olmamasıdır. Aksi halde, deri zarar görebilir. Kollara ve bacaklara, kalbe doğru yönelen uzun hareketlerle; göğüs, kalça ve karına, dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra bir duş alın. Vücut peelingi yapıyorsanız, fırçadan vazgeçin. İkisi beraber deri için zararlı olabilir.
Yorgun ayaklara masaj
Rahatlatıcı masajla formda kalın. Ayak masajı, tüm vücut için, mükemmel bir rahatlatıcıdır. Özellikle tabanda birçok organla bağlantısı olan sinir noktaları ve rahatlatıcı bölgeler bulunur. Önce ayak tabanını sıcaklık hissedene kadar fırçalayın. Daha sonra, bir parça vücut yağı veya kremiyle, topuktan ayağın ortasına ve ayak bileğine kadar masaj yağın. Bu işlemi iki veya üç kez tekrarlayın. Son olarak her parmağa küçük dairesel hareketlerle masaj yapın.
Çatlaklar
Hamilelikte ortaya çıkabilecek en önemli güzellik problemi çatlaklardır. Sürekli kilo kontrolü ve özenli bakımla, bu problem, önemli ölçüde giderilir. Göğüsler, karın ve bacaklarla her gün soğuk suyla duş yaptırılmalı ve daha sonra, çatlaklara karşı, kremle masaj yapılmalıdır. Ayrıca, bir çok doğal masaj yağları da, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olur.
Dik göğüsler
Göğüslerinin dik ve gergin olmasını isteyen her kadının yapması gerekenler vardır. Duruşunuza her zaman dikkat edin. Dik duran bir gövdede, göğüsler de göğüs kafesi içinde doğru duruşunu korur. Kilo alıp vermekten kaçının. Çünkü bu durumdan en çok zarar gören organ göğüslerdir. Her gün düzenli olarak göğüsler için özel olan kremleri kullanın.

Dekolte için
İşte size bir haftalık kür programı: Dekoltesi olacak bölgeye her gün, yumuşak hareketlerle peeling uygulayın. Normal cilt için nemlendirici süt, kuru cilt için ise yağlı bir krem kullanın. İki günde bir maske uygulayın: Problemli ciltler için kil içeren temizleme maskesi, kuru cilt için ise krem şeklindeki nemlendirici maskeler kullanabilirsiniz.

Zarif boyun
Çene ve dekolte arasındaki deri oldukça ince ve kurudur. Ayrıca kas dokuları da yoktur. Sonuç olarak, buradaki ciltte kırışıklıklar erken başlar ve cilt elastikiyetini kaybeder. Bunun önüne geçebilirsiniz. Banyo yaparken, boynunuza yumuşak bir yüz fırçasıyla masaj yapın. Bu, kan dolaşımını artırır. Daha sonra boynu bolca kremleyin. Eğer cildiniz çoko kuruysa, haftada bir, jojoba yağıyla özel bakım uygulayın. Yağı, boynunuza bolca sürün. Bir bezle üzerine kapatıp, yirmi dakika bekleyin.

Sağlam tırnaklar
Yapılan son araştırmalar, vücuttaki protein eksikliğinin tırnakları da etkilediğini ortaya koymuştur. Doktorlara göre, bu durumda, sistein içeren jelatin tabletleri almak yararlı olur. Sistein, proteinlerin hidrolizinden meydana gelen bir amino-asittir. Bu madde, tırnağı sertleştirir ve güçlendirir.

El kremi
Ellerde oluşan kırışıklıklara karşı mutlaka el kremi kullanmak gerekir. Bu kremi kalın bir tabaka halinde elin üzerine sürün. Evlerde kullanılan folyo kağıdına sarın ve bir çift yün eldiven takın. Yirmi dakika bekleyin ve kalanı bir parça kağıtla silin.

Kırışıklıklara karşı
Aşırı güneşlenme sonucunda, boynunuzda ve dekoltenizde kırışıklıklar mı oluştu? Buğday tohumu yağıyla yapacağınız kür, var olan kırışıklıkları azaltmada faydalı olabilir. Buğday tohumu yağı, özellikle E vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin, zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca, güneş yüzünden ya da derinin yaşlanması nedeniyle ciltte oluşan pigment lekeleri de buğday tohumu yağıyla yok edilebilir. Buğday tohumu yağı kapsüllerini eczanelerde bulabilirsiniz. Bu kapsülleri kullanarak yapılacak üç haftalık kür, çok iyi sonuçlar verebilir. Bunun için, her gün bir kapsülü kırıp, içindeki yağı problemli bölgelere sürün ve masaj yaparak cilde yedirin.

Koku oluşmasını engellemek için
Vücut pudrası kullanarak, baştan ayağa hoş bir kokuyu bürünebilirsiniz. Pudra cilde çok güzel koku verdiği gibi, yumuşaklık da sağlar. Uzun süre dışarda kalmanız gerekiyorsa purda sürmek idealdir. Kokusu çok ağır olmamasına karşın çok dayanıklı ve kalıcıdır.

Vücut maskesi
Vücut maskesi icin, duş yaptıktan sonra vücudunuzu hafifçe kurulayın. Daha sonra nemlendirici bir kremi maske kalınlığında sürün. Ardından, büyük bir banyo havlusuna sarınıp, yarım saat dinlenin. Daha sonra tekrar ılık bir duş alın.

Kontakt Lens kullananlara makyaj önerileri
Lenslerinizi daima makyajdan önce takmalısınız. Böylece gözünüze partiküllerin girmesini önlemiş olursunuz. Makyaj sonrası lens takmak için bu işte uzman olmak gerekir. Bunu makyajı bozmadan ya da lenslerinize makyaj bulaştırıp görüşünüzü bozmadan yapmak hem oldukça zordur hem de sizi gereksiz bir riske ve strese sokar.

Kontakt lens kullanlara makyaj önerileri;
Pudra toz pudralar yerine kompakt (sıkıştırılmış) pudralar kullanın. Böylece pudra partiküllerinin gözünüze kaçma riskini en aza indirmiş olursunuz.
Allık sürerken tozlanmayı minimuma indirmek için fırçayı yüzünüzde yavaşça gezdirin, darbelerden kaçının. Yumuşak kılları olan büyük ve temiz bir fırçayla allığınızın fazlasını alın. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutun.
Sıvı göz farlarını kullanın; çok daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Eğer mutlaka toz farlardan kullanacaksanız her uygulamada azar azar kullanmaya çalışın. Uygulamayı mutlaka sünger uçlu bir aplikatör yardımıyla yapın ve farı sürmeden önce süngerin üzerinden fazlalıkları yok ettiğinizden emin olun. Böylece göze ve lens altına far partiküllerinin girmesine engel olursunuz.

Hangi far türünü kullanırsanız kullanın, geniş ve enlemesine darbeler yerine kısa ve boylamasına darbelerle uygulama yapın. Böylece lenslerinizin yerinden oynama riskini azaltırsınız. Bu durum göz sağlığınız için çok önemlidir.

Sıvı veya kalem şeklindeki eye-linerı hiç bir zaman alt gözün iç kısmına sürmeyin. Gözün alt kenarını çizmek için minik darbeler uygulamayın. Yumuşak uçlu kalem eye-linerlar tercih edin. Bu eye-liner’ın sürümü daha kolaydır.

Rimel türlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak kirpiklerin hacmini artırmak için içinde mikro elyaflar bulunduran rimellerden kaçının. Bu elyaflar gözlerinize kaçabilir.

7 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Hatay Antakya'dan Sevgiler Güzel bir Pazar tatili'ni Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte huzur,neşe ve sağlık içinde gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygiyle vede Saglikla Kalin,ALLAHA Emanet olunuz.Saygilarimla

DOĞUM GÜNÜM BUGÜN BENİM

Doğum günüm bu gün benim
en mutlu günüm sözde sevdiklerimin beni aradığı
dostlarımın yanımda olduğu
hediyelerin mutlulukların havada uçuştuğu
Dünya'ya adım atışımın ilk günü

Ana rahminden küçük ama sımsacık yuvamdan
yalanların dolanların içine
hüzünlerin gözyaşlarının ortasına düşüşüm
Evet
Bugün benim doğum günüm

Anlamadığım belki de anlamak istemediğim
bir yerlerde bir yalnızlığın
bir yerlerde bir yanlışlığın oluşu
en büyük hediyem sensin dediğimin acı yokluğu.

Durup durup düşünüyorum
Doğum günü dedikleri hüzünlerin mi yoksa sevinçlerin mi
Doğum günü gözyaşlarımı yoksa gülüşlerin günü mü
Ben yanıtını bulamıyorum
Tarifsiz duygular içinde eminim ki ölüm günüm bu günden çok daha huzurlu

Doğum günüm en büyük yanlış olmuş kayıtlara
Geri dönüş yok tersine dönmeyecekse Dünya
Bir düzeltme yolu var
Vurun ölü damgasını yazın bu günü kara sayfalara.

Alıntı:Ufuk Komuscu
http://www.sevdimseni.net/git100349/ufuk-komuscu-dogum-gunum-bu-gun-benim.html

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Haftalar ve Günler Sağlıklı,Bereketli ve Neşe İçinde Sevdiklerinizle Birlikte Güzel Bir Hafta Geçirmenizi Dilerim.Saygılarımla

MOR SÜMBÜLLER

Dün usulca geldin girdin dünyama
Uyuyordum sanki ben uyandırmadın
Varlığını hissettiğimde yanıbaşımda
Eteklerim zil çaldıda belli edemedim
Haberim olaydı geleceğinden
Mor sümbüllerle karşılardım seni
Ellerim buz gibi terler döküyorda dokunamadım
Gözlerim sana bakarken yüreğini görüyor
Bir yudum sevdaya,
Bir güzel söze,bakışa hasret
Kuş olupta bilinmezlere uçası gelen yüreğini.
Bu gün sen giderken fırtınalar kopuyor dünyamda
Ellerim yine soğuk soğuk terliyorda
Dokunamıyorum..
Bileydim fırtınalarla yol alacağını
Mor sümbüllerle uğurlardım seni.

Alıntı:sevil korel
http://www.siirdostu.com/siirler/27264/sevil_korel/mor_sumbuller.html

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

http://www.sukruyilmaz.net/images/cuma1.jpg
Hayırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Sağlıklı Neşeli ve Bereketli Güzel Bir Cuma Günü Geçirmenizi Dilerim.Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygıyla ve Sağlıkla Mutlu Esen Kalın.Saygılarımla

EFKAR

Al başını git artık, bir başıma bırak
Efkâr; beni sevdalara karma, bu gece...
Yalnız bırak, yalın bırak, tadında bırak
Efkâr; sen de sen diye, yakarma bu gece...

Bir gamsız şarkıyı, mırıldansın dudağım
Derinden bir ninni çalsın, huzur duyayım
Herkes gibi, kuru yastıkta uyuyayım
Efkâr; gözyaşımı sakın, sakla bu gece...

Kimsesizliğimde hep avundum seninle
Yoldaş oldun, en çetin yollarda benimle
Anla; dostlar da tükenir, zaman gelince
Efkâr, vefasız de; ama kalma bu gece...

Gecenin alacağına yeter mi gücüm?
Konuşsam yıldıza, aya; biter mi sözüm?
Çözeceğim diye, kuru ayaza döndüm
Efkâr; bilmiyorum işte, sorma bu gece...

Alıntı:Sultan Gül
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=27911

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Paylaşacak Dostlarınız Yoksa iyi Şeylere Sahip Olmanın bir Zevki de Yoktur,Deniz Derindir Durulmaz Dostluk Ebedidir Unutulmaz. http://sukruyilmaz.net/images/cuma3.jpg

Hayırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Ailenizle, Sevdiklerinizle birlikte Cuma Gününüzün,neşeli ve Bereketli geçmesini dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun,Saygılarımla.

DOSTLARA GÜNAYDIN

Dostlara günaydın,
Sevgiye sevgi katmak için
yola çıkanlara günaydın.
Dünyaya ışık veren renklendiren güneşe günaydın.
Uyuyanlara çalışanlara koşanlara emekleyenlere günaydın.
Gülenlere ağlayanlara somurtanlara günaydın.
Sevgililere düşmanlara kin besleyenlere günaydın.
Gönlü güzellere yüreği kocamanlara günaydın.
Dağa taşa kurda kuşa günaydın.
Emekçiye, alınterini katık yapanlara günaydın.
Şairlere bahçedeki saksıdaki çiçeklere günaydın.
Sevenlere sevilenlere ayrılanlara terkedenlere günaydın.
Günaydın yokolmuşluğum,günaydın sahte varoluşlar.
Günaydın güzel insanlar,günaydın aydınlıktaki karanlıklar.
Günaydın güzellikler,günaydın sahtelikler.
Gönlü sevgi dolu dostlara günaydın.
Dostluğu dost gibi bilenlere günaydın.
Günaydın güzelliği sevgi ile yoğuran insanlar.

Alıntı:Adnan Çakır
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=29919&siir=529959

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın. http://sukruyilmaz.net/img/gunaydin.jpg http://sukruyilmaz.net/img/mevlukandili.jpg

Yere düşen yağmur damlaları Kalbine inecek güneşi engellemesin Güneş bulutların arasından Hep sana doğru baksın Güneş güzellikler getirsin Günaydın.

Hayırlı Günler Ailenizle, Sevdiklerinizle birlikte Güzel Bir Hafta Sonu Tatilini,Huzurlu ve Neşeli geçmesini dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun,Saygılarımla.

MEVLİT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN

BU MUBAREK GECEDE DUALARINIZIN KABUL VE MAKBUL OLMASI DILEKLERIMLE MEVLUT KANDILINIZI KUTLAR SIZE VE SEVDIKLERINIZE HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM.

Azmış İken Cehl ile halk_ı Cihan
Dolmuş iken Küfr ile Kevn_ü Mekan
Nur_i İman Sende Olmuştur Ayan
Merhaba Ey Mah_ı Mevlit Merhaba

Alıntı:Yazan=Abdulahad Nuri

Bütün Herkesin Anne'lerinin,Eşlerinin ve Kız Kardeşlerimin Bayan Hanımefendi Arkadaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

08 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

KADINLAR GÜNÜ

Bugün kadınlar günü,
Koşalım Çağlayan'a .
Çağlayan nehir gibi,
Coşalım Çağlayan'a.

Elimizde bayrağımızla,
Dilimizde marşlarımızla,
Eşimizle, çocuğumuzla,
Koşalım Çağlayan'a.

Toplumumuzu germeyelim,
Buna mahal vermeyelim,
Dinci, laik el ele,
Koşalım Çağlayan'a.

Hakkımızı arayalım,
Cehalete karşı duralım,
Bugün özgür olalım,
Koşalım Çağlayan'a.

Herkes bizi dimdik görsün,
Özgürlüğümüz daim olsun,
Dünya kadınları örnek alsın,
Koşalım Çağlayan'a.

Üzerimizde oyunlar oynanmasın,
Çarçaf,türban kalmasın,
Kimse kimseyi kırmasın,
Koşalım Çağlayan'a.

Çalışma hayatına katılalım,
Ekonomik özgürlüğümüzü alalım,
Atatürk'e layık olalım,
Koşalım Çağlayan'a.

Cahil, aciz kalmasın diye,
Bu oyunlar sürmesin diye,
Çatışmalar olmasın diye,
Koşalım Çağlayan'a.

Alıntı:Fatma Biber
http://www.canim.net/siirler/14317-.html

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Yeni ve Güzel bir Bahar Haftasına başlarken günlerinizin ve gecelerinizin neşeli sağlıklı ve güzel geçmesini temenni ederim. http://sukruyilmaz.net/img/gunaydin2.jpg

Pamuk ekim zamanının gelmesi dolayısıyle Arazileri toprağı hazırlamakla meşguldum ALLAH Kısmet ederse salı veya çarşamba günü yağmur olmazsa ekim yapacağız.Tabii bu arada biraz içim sıkıldı her nedense sebebini bilemiyorum internete dahi canım girmek istemedi.

Bu nedenle 45 gündür sizlerden uzak kaldım ve biliyorum ki beni merak ettiniz çünkü yazılarınızdan görüyordum ama bir türlü sabah erkenden git akşam yorgun dön bu nedenle yazamadım sizlere özür dilerim.

Şahsıma ve sayfalarıma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.Sevgiyle,saygıyla vede sağlıkla mutlu esen kalın ALLAH'a emanet olunuz.

Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

AŞKIN KARANLIK METALİ

Karanlıkta duruyorum aşk vurmasın yüzüme
dokunmasın kimse bana
kimse ulaşamasin artık tenimin incinen yerlerine...
uyanmasın bir daha etimdeki yaralı hayvan
zamanın siyah deltasında çürümek istiyorum
biliyorum artık kimse yok kimsesizliğime...

biliyorum aşka kimse yok
aşkın karanlık metali soğuyor yüreğimin derinliklerinde...
aşklarım, arkadaşlarım, dostlarım
dağılıp gitti herkes
içimi sızlatacak kimse kalmadı içimde...

Alıntı : Murathan Mungan
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=4720

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Emine Göl Yılmaz Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ dedi ki...

yeni açtığım foruma senide paylaşımlarınla aramızda görmekten mutlu olurum

http://hanimeli.eniyiforum.org/


http://eminegolylmz.blogcu.com/

http://hanimeli2.blogspot.com/